Friday, December 3, 2010

Brunei Here I come...

Oh my goodness...
I can't believe that I'm few hours away to Brunei!!!
Brunei is like my home land...
Its been 3 years send I step foot there...
And I soooooo nervous...
Really really nervous...
Mesti banyak yang dah berubah....
unlike in JB.. in Brunei I used to know all the ways the short cuts.. where to and all... I'm like the GPS there..
But now I think... I'm just a tourist...

I'm excited.. but I'm afraid that people treat me like a stranger... I know its going to be different..

My friends going to be different..

I, myself will be different...

Going back to Brunei is like going to my past...

All the happiness and all the sadness.. is there...

Its so emotional and make me goes sentimental with it....

Will they still love me like they did?

Will they hate me like they did??

I'm scared...
But I'm excited...
I'm nervous..
But I'm interested to explore...

Brunei oh brunei...

You know that I love you...

Even though Johor is my homeland...

But I spend half of my entire life in you...

So is it wrong for me to love you more then I love my home land?

Is my fault that I always talk about you since I only know about you???

Whatever its.. in just few hours left.. I will be breathing the air there.... the equatorial rain-forest climate...

Listen to people talking with the word "BAh" on every end of sentences...

And eat food that as cheap as B$1 which call nasi katok (plain rice + fried chicken + sambal)

and eating bruneian fast food called "Ayamku"

The local food called "Ambuyat" that I really really missed a lot!!!

Oh Brunei... please treat me well.. please be kind to me.. cause I've been longing to there... and visit you..

Wednesday, December 1, 2010

LOve...

Love is a pure thing...
Love can be seen in so many angle...
Love between a son with his parents...
Between friends ans acquaintance...
And love with someone special...
For me...
I can easily fall in love if it involve family and friends...
Cuz they are everything to me and I would die for them...
But ever since I'm back in Malaysia...
I haven't found a girl that could replace her...
Maybe because I'm not looking or maybe I like to compare with her
or maybe I just too choosy...
It's not simple to find THE one..
I'm choosy, bad tempered and I know I'm a bit soft but trust me I'm not a fagot...

When I finally found one..
I just couldn't say it...
For me she is perfect...
But due to my failure in Form 6 I just but that feeling aside...

Day by day I'm getting closer and closer to her...
getting attached to her...
Since she already has a soul mate, I treat her as a friend...

I made her cry, I made her laugh...
I would do anything for her...

But it's time for us to be a part...
I gather all my courage to put everything on the table...
But I can't...
I'm not the type of person that ruin people happiness..
So at the end of our meeting..
I gave her a card...
telling her how i feel toward her...

I don't expect anything in return cause I'm a realistic...
At least she knows how I feel...

What ever happen she is still my friend...
Friend till the end...
I love you...

You are the girl that open up my heart...
Because of you,
I have gain the courage to be love and to find that perfect lady...
Lady that will be by my side.. for the eternity ...

Sunday, October 31, 2010

Aku sudah tidak tahan lagi....

Allah cuma akan menduga umatnya yang mampu menempuh dugaan itu...
Sesusah mane pun tetap akan jalan keluar...

Aku tahu dugaan yang aku hadapi sekarang aku mampu untuk menempuhnya
Tapi kekadang aku rasa tidak tahan...

Mungkin sebab penat secara fizikal and mental dalam menghadapi peperiksaan final ni...

Kenape perlu ade conflict conflict dalaman seperti ini....

Kenape aku rasa sebegini sedang kan kawan2 ku yang laen tidak kisah mengenai ini...

Aku buntu... aku penat melawan perasaan dan pemikiran ini...

Aku cuba jadi positif tapi sangat memenat kan.....

Seperti sekarang ni aku terasa seperti ingin mati... kalau lah dalam islam tiada menyatakan bahwa membunuh diri itu akan terus masok neraka... mungkin sekarang aku sudah pasrah dan membunh diri...

aku keji aku jijik aku hina aku seperti anjing yang cuma pandai menyalak...

aku bodoh aku bangang... tapi aku tidak pernah menipu perasaan ku...

ARRGHHH stress nyer belajar....

ARGHHHH stress memikirkan aku terpaksa meninggalkan tempat ini...

ARGHHH stress nyer aku akan kehilangan dan berpisah dengan semua yang aku sayang!!!!!!

TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak ape lah... memang ini dah takdir aku... aku cuma boleh pandang hadapan dan maju kedepan.


Dont worry aku tak akan bunuh diri sebab aku masih waras... aku masih lagi berpegang dengan agama... masih lagi memikirkan tentang emak dan abah.. dan keluarga...

cuma.. perasaan ku tidak akan stabil....dn cepat kecil hati sebab buat masa ini aku tidak kuat untuk berselindung kan perasaan ku ini...

Tuesday, October 19, 2010

TeaRful JoY..

I had a great time creating memories...
With my classmate and all..

Firstly is the time when Puan Thahira want the part 5 DBS student create a surprise dinner for us part 6 DBS students...

It was okay okay at first... the food was nice...
I'm not well at time cause I batuk batuk so I can't really able to enjoy every moment...

The games they buat was great.. they sing... Imam sing.. Rody and Zaila sing... mirul -bonser punsing gak...

Unfortunately.. they asked me to sing but I cant... I really really cannot sing due to my condition...
I was hoping Pn Thahira's words when she said she want this thing end with happy ending .. came true..cause my emotion is not stable at time...
But it didn't...
My classmate start singing sad friendship and perpisahan songs and everyone was asked to stand and sing together...
They pull me up and I couldn't help it.....
I hide my face in the back row... I hug them all.. I laid my face on their shoulders and shade tears...
I'm out of control....
A man tears is very valuable...
They are very valuable to me....
thank you them that comfort me...
Asking me to relax... and help me to gain myself...


After the dinner I was so exhausted... and so "Kejiwa" that I message everyone... saying that I love them.. even some of the Juniors received it... pokoknya sampai credit aku habis lah...
And aku message to time aku stop kat petronas hehehe... after sending dorang qyra and mya balik kampus...
I thought of not joining them all pergi Tanjung Leman because I'm afraid that I couldn't bear it...

I don't sleep thinking of them... until subuh... then I decide to go with the flow.. what ever nak happen, happen lah.. at least aku tak menyesal nanti...

So the next day I spend 2 days and 1 nite with them at Tanjung Leman creating Wonderful Memories...
We played games.. swimming.. barbequeing... memancing a.k.a. baring kat simen sambil tengok bintang until tertidur.. sesi memangkap ketam kecik... bermaen hujan .... dan sesi luahan hati and menyanyi... and again.. I sing until I cried.. I hung the guys tightly cuz I dont wana let go...

It was fun.. I stored every single thing in my mind... even though I mind is not very good at memorising but I thing goes into my long term memory...


Orang kata susah nak tengok seorang lelaki menangis...
Orang kata orang lelaki susah nak tersentuh...
Aku menangis..
Aku tersentuh...
dan Bukan kah aku lelaki?

Aku tak kesah ape orang kata pasal aku...
Aku tak kesah semuanya...
Aku menangis sebab aku sayang..
Aku tersentuh sebab aku cinta..
Cinta tak semestinya perlu kepada orang yang kita hendak kahwin..
Orang yang disayang tidak semestinya perlu kekasih...

Mereka lah yang aku cinta...
Mereka lah yang aku sayang...
kerana mereka ku kenal erti hidupan...
Kerana mereka aku jadi aku...

Aku sayang kamu semua.. DBS UiTM JB intake Dec2008 - Dec2010...

Friday, October 15, 2010

I just realised I do get jealous

I thought I would never get jealous...
I thought I know how to handle this feeling..
I thought I know how to convert it to something that I believe can help me...
But it seems like...
I do get jealous...

Its not an envy...

It is a jealousy..


If you ask me why am I being jealous..
well I also don't how to answer that question..
Because I don't know...
I have no I idea why...

If you ask me what do I want you to do..
The answer also I don't know...

Its just what I felt at that time...
Or maybe due to the little time I have left to spent...

Don't worry this feeling will be gone eventually...

And don't worry, you are not mine to keep...

I'm just a person that want you to be a part of my life...

And I guess that is not going to be possible... huh??

Its okay...
I'm happy at least I can spend my little time with you...
And knowing that you are something to me...

That is enough for me... thank you...

Tuesday, October 12, 2010

Couldn't handle

I'm crying inside... I'm pretending to laugh with tears of joy..
I'm afraid... Afraid to leave... Afraid to leave u... All the people that i love...
I want to share this few days with u... But dat is impossible... U have ur own commitment and i have mine...
I want to take pictures of u just for a save keeping but i dont think i have da time...
And beside...
If i hang around with u for a long time.. u guys will get bored..
And besides, it is much harder for me to let go later on...
Im hard like stone.., but i can be frangile as glass... And right now da glass is on the tip of a bull's horn..
Ya Allah... Aku berdoa padamu ya Allah... Ampunkan dosaku... Ampunkan lah dosa adekku,temanku dan kawan kawan... Ya Allah kuatkan lah semangatku untuk mengharungi dugaan ini... Kuatkan lah hati ku bila melihat wajah wajah mereka yang aku kasihi pada masa yang singkat ini... Tambahkan lah diriku bila saatnya untuk aku pergi...
Jangan biar mereka melihat kelemahan ku.. Jangan biar aku menitiskan air mata di depan mereka... Cukuplah diri ini saja yang tahu bertapa banyak air mata ini telah mengalir apabila melihat wajah wajah yang akan di tinggalkan....

Aku tak tahu samaada aku berjaya atau tidak untuk kuatkan diriku, tapi aku akan cuba untuk menghindari diri dari kamu semua... Supaya senang untukku melepaskan... Kamu....

Mungkin aku tidak pernah mengatakan ini... Atau kamu tidak percaya aku ade perasan seperti ini...
Tapi aku mahu kamu tahu yang aku mencintai kamu... Aku menyayangi mu...
Tidak kesah kamu bestfriend ku, adek ku,kawan ku atau da girl dat admired... Lelaki atau perempuan... I love u... 3 simple words but for me its a very huge thing...
Maafkan aku jika aku tidak berani meluahkannya kepada kamu kerna keadaan akan lebih sukar bila perkataan ini telah disebutkan...

Oleh itu aku akan mengundurkan diri secara senyap... Dan tidak menyusahkan sape sape...

Friday, October 8, 2010

Bodoh kah aku?

Bodoh kah aku selalu fikirkan yang laen?
Bodoh kah aku terlalu ambil berat?
Bodoh kah aku hingga membuat orang laen bosan ngan aku?
Bodoh kah aku sampai aku dihindari?
Bodoh kah aku bila aku dibenci?
Bodoh kah aku sekiranya aku dilayan seperti aq tiada di situ?
Bodoh kah aku jika dipulaukan?
Bodoh kah aku kalau aku dilupakan?
Bodoh sangat kah aku ini sehingga tidak dapat melihat semuanya?
Sanggup aku membodohkan diriku.. Konon nya percaya aku ini di sukai ramai...
Ternyata... Aku silap... ternyata aku bodoh teramat bodoh... Aku telah membutakan mata aku untuk melihat... Melihat realiti kehidupan...
Bodoh nya aku...

Thursday, October 7, 2010

Memories flashing back...


Baru ni tengah ku berjalan menuju bilik ku, aku terlihat sekumpulan pelajar... Junior ku bermain bola..
Tetiba jer aku teringat time aku part 1 dan part 2 dulu...
Seingat aku, walaupun jarang aku dapat menendang bola tu... tapi aku akan tetap turun padang untuk meramai kan ... kalau tak pun aku akan duduk tepi tepi melihat rakan2 ku bermain bola...

Tapi dulu mane ade goal post... jalan tar dia pun masih lagi rosak...
Dan dulu pun semua nya masih duduk dalam kampus.. sama - sama dengan Senior...

Hm.... rindu plak kat hari hari yang telah berlalu tu...

hm... tak ape lah.. iyanya tak akan berulang tetapi aku akan simpan memori memori itu di satu sudut minda yang tak berapa nak penuh ini... hm,...

k lah... nak layan minda ku yang seperti wayang ni..

*Flashback*

20 days left

Kalau di fikirkan betol jugak kata dorang..
Bestnyer nak grad tak lama lagi... Seronok tak sabar nak masuk degree...
Bohong lah kalau aku tak fikir macam tu...
Tapi...
Part of me... Ade terase sedih..
Dan sukar untuk menerima yang aq akan tinggal kan UiTM JB n berpisah ngan kawan2 dan adek2 ku...

Aq tak tau orang laen punye perasaan, tetapi I personally feel that way...

Aq gelisah menghadapi waktu... Aq gelisah melihat masa... Yang bergerak pantas...

Aq mau berusaha dgn gigih untuk final dlm pada masa yg sama aku mahu luangkan masa yang singkat ini dgn adek ku dan juga kawan2ku...

Aq mula kacau mereka.. Buat mereka geram kat aq buat mereka bengang kat aq... Kerana aq takut ... Takut tidak sempat untuk melakukan itu semua... Takut tidak sempat merasakan kasih sayang mereka...

6 semester telah ku harungi... Baru sekarang aq merasakan perasaan ini,... Dan besar kemungkinan Aku tak mampu memikul segalanya...

Aq cuba berlawak, ketawa... Tapi air muka ku ketara bersedih... Tetapi sekuat hati ku aku cube menahan dan pendamkan...

Tapi jangan lah ada yang cuba mengujiku... Kerna pasti air mata ini akan mengalir...
Mengalir tanpa henti...

Aku tak tau bagaimana hendak menunjukan kasih dan sayang ku terhadap kamu semua...

Yang penting kamu akan tetap di hatiku selamanya....

Tuesday, October 5, 2010

Emotional

Sebaknye hati ini... Bile di fikirkan...
Banyak yg telah ku lalui... Pahit dan manis..
Suke dan duka.. Tawa dan tangis...
Segala2nya di sini...
Lembaran hidop ku yang baru juga bermula disini...
Tidak sangka ingin masuk 3 tahun ... 6 semester aq berada disini...
Semua pertemuan dan permulaan akan ada perpisahan dan pengakhiranya...
Persoalannyer sekarang... Mampukah aq menghadapi satu lagi perpisahan?

Aku mula terfikir benda2 pelik lg gile... Aku takot kehilangan segalanya dan terpaksa memulakannya lagi... Aku penat... Penat kehilangan kawan... Penat kehilangan orang orang ku sayangi...

Berat atau tidak, cepat atau lambat... Keadaan akan berubah,... Walaupun aq fail kan segala paper ku Atau repeat skali pun, semua tak akan sama... Sbb smua nya telah pegi...

Apa yang aq patot buat cuma tabah,.. Dan berdoa.. Dan mula membuat satu memori yg indah..

Bermula minggu ni hingga abes final exam.. Jangan pelik jika aq bukan seperti aq... Aq mula menjadi seorang yang tenang dan ramah... Aq memjadi jejake yang jiwang riang... Dan jiwa jiwa... Kerna... Aq takot aq akan mengalirkan air mata jika aq tidak bisa menahan sebak didada...

Maafkan aq semua... Maafkan kesilapan ku... Aq tau aq banyak berdosa... Aku suke menengkeng.. Aku suke berletir... Dan... Aku suke marah marah...

Ini semua kerna aq sayang kamu...
Dan skrng aq tak pasti macam mana ingin meninggalkan semua ini...

Maaf jika aku emo... Maaf...

Selamat Pengantin Baru

Minggu lepas memang hectic ah bagi aku..
Sebab presentation ent tu yg buat aq pening and kusut... Huhuh it was s**k hmm,,
nasib baik aq gi tlong berewang kt rumah kakak qyra.. Hilang sikit sakit otak ni... Hm... Best seh family dayah.. Seronok... I have fun... Huhuhu

Sunday, September 26, 2010

Convoy raya...

This was really something..

I always thought that I'm being left out of the group...

I thought I don't belong there...

And I really thought that because we are different individually then we can't be unite as together

But my guess was wrong...

We are united... yes there are some argument and disagreement here and there

But what ever it is We still call each other "Friends"

And today we create a memories...

Memories that we will bring with us upon stepping off the gate of saying good bye...

Thank you.... Thank you... thank you... thats the only thing that I can say...

I'm proud to call each of you my friends, friends til the end...

and I love you all...

Saturday, September 18, 2010

Wah cepat nyer...

Pejam celik pejam celik dah mase nyer untuk start class... And kena balik kampus...
Not that im asking for more cuti its just that my assignment semua blom siap huhuhu
cume dah video selling jer huhuh sebab itu jer yg fun.. Assignment laen buat aq pening huhuhu

Wednesday, September 8, 2010

Just got new hair cut...

Just now before berbuka I went to cut my hair, after being complaint by my family...
YOu know how typical family members nag right?
My ear like its gona bleed tahu tak...

I don't mean to let long n curl.. its just that I'm lazy...

hehehe so yeah tadi pergi gunting..
no change of style.. mcm biase jugak.. short and smart.. hehehe..

Tuesday, September 7, 2010

Hari ini aku gembira...

Sudah setahun segalanya berlalu...
Sudah setengah tahun aku tidak bertegur denganya...
Adakah semuanya salah ku atau salah dia?
Memang aku dengan dia sudah tidak ada persengketaan sejak setengah tahun lepas..
Tetapi kenape setiap kali aku melihat dia..
aku rase sakit.. aku rase pedih...
Tetapi setiap kali orang mengutuknya jugak..
aku rasa marah... dan benci..

Sejak kebelakangan ini.. dia menegurku..
seperti tiada benda yang terjadi..
seperti dulu kala...
aku terperanjat tetapi aku cuba buat seperti biase..

Lama kelamaan aku dah terbiasa dengan perangainya...
yang seperti dulu itu..
gurauan nya.. yang sangat menghiburku tat kala ku sedih rungsing...

Baru hari ini hati ku terdetik untuk menelefon dia..
Untuk memulakan teguran dengan dia..
dan mengucapkan salam aidilfitri...
Dalam telefon sukar untuk ku mengungkapkan hasrat di hati...
lidah ku tetiba kulu untuk berkata-kata...

Oleh itu ku hantarkan "message" kepadanya...
Yang terungkap segalanya...
Dengan menghantarkan "message" tersebut tidak ku sesekali mengharapkan balasan..
kerana aku tahu dia.. sukar untuk membalas sesiapa pun...

Dengan tenang ku menuju ke bilik mandi...
dan membersihkan diri sebelum berbuka puase..
Selepas sahaje aku mandi..
Aku terlihat Handphone ku berlampu..
menandakan incoming text message..

Aku membukanya dan membaca..
Rupanya dari dia...
Dia telah memaafkan aku...
Hatiku seperti ingin peletop membaca nya....

ikatan persaudaraan yang telah terputus dan terbuang selama setahun...
telah terjalin semula...
walaupun talinya halus... tidak mengapa..
kerana secara perlahan akan ku jaga...

Dia telah memberikan aku harapan...
yang mana aku bukan lah seorang yang tidak berguna...

Dia telah menunjuk kan ku...
walaupun aku sentiasa kehilangan kawan,
tidak bermakna aku akan kehilangan mereka selama nya...

Terima Kasih kerana buat ku gembira...

ps, Semester ini.. adalah semester yang men-stress kan aku.. tetapi.. aku harap semester ini akan menjadi semester yang bermakna bagi ku... ianya adlah semester last.. dan aku mahu mengumpulkan semua memori memori indah bersama universiti ini dan teman teman ku.. aku akan cuba untuk bersama kamu semua...

Saturday, August 14, 2010

Tidor , Movie Tidor buat keje tiodr balik...

Perggh .. memang ah today...

bangun kul 9 ker 10am tak berapa pasti huhu... then bukak laptop.. tengok cite "samurai high school" sampai episode 3.. which mean 3 hours spend there..
which mean also macam kul 12 or 1pm baru pergi mandi heheh :P

Lepas mandi solat zohor, kemas bilik. Tak lah rajin sampai nak kemas bilik yang sangat "kecik"..
Kemas katil and locker jer sudeh...
Then buat homework Research Methodology.. siap print lagi.. rajin kan? heheh
PAstu sambung baring baring.. sampai my friend mia panggil ajak teman gi rumah kawan..
dah gi hantar dia sampai depan rumah orang tu.. aku pun gi lah kedai kak izam.. tolong dia sikit..

menu dia hari ni.. nasi lemak berlauk.. perghhhhh sedap seh.. huhuhuhh

And now dah rase ngantok huhuhuhhu.. tak ape lah esok bukan ade class pun.. esok lah cari journal... ni nak baring baring.. sambil sambung tengok cite "samurai high School"

Friday, August 13, 2010

high blood pressure ke darah tinggi??

isshhhh kepale aq ni asyik pening jer... tak tau kenape... alhamdulilah time pose ni aq boleh tahan dari muntah if not mesti aq muntah muntah... dats y aq tk berani dah makan banyak banyak lagi... sebab sakit weiii if kena vomit... ishh tidakkk

Sunday, July 25, 2010

JAlan2 ngan ben and "cinta burung"

Firstly kitorang like excited giler ni nak tengok wayang... cerita "Inception" tapi full then ade orang tu (yes ben its you) suggest cerita "Mantra" so like okay.. dari the gambar wow... thrilling.. when kitorang actually tengok cerita nya dah lah kelakar... ape ape jer mantra dia.. boring plak tu... hm... tak ape lah..

Then we all go jalan jalan around CS...
I bought 2 shirts at Padini... murah jer.. sales kate kan..

den Dinner kat chicken chop at bandar....den jalan jalan kat pasar karat...

Was fun tapi.. tu lah tak dapat makan "Seoul Garden" huhuhuh..... tak ape tak ape
Today nak gi jugak .. if ben tak nak gi i gi sorang.... hm....
Dah lama mengidam ni.. huhuh... Seoul Garden.~~~ here I come......

Tuesday, July 20, 2010

Akhir nya tercapai jugak impian ku...

Selama ni aku selalu membayangkanya hingga termimpi - mimpi tapi sekarang tidak lagi huhu
Sebelum ini aku ingat tak nak tukar handphone tp badan dh berkenan so aku ambik keputusan drastik dan beli jer huhu
Actually now im blogging using my E72 lh hehe ingat nak beli bb tp no money no talk lah huhu okay lah c ya

Thursday, July 8, 2010

Facial expression dont lie

I dont know why, but I think..
How plastic I pretend to be, my facial expression could never lie...
Like yesterday, I was AGAIN being elected as AJK Protokol for the marketing day...
And seriously I try my best to reject it... but I can't .. the lecturer was pushing...
She said she need my expertise...
Well.. supposedly I should be flattered hearing that compliment coming from a lecturer that really goes for perfection...
Actually I do.. I really do feel the heat of being shinning as a god... but at the same time... I still thinking of quitting ... ways on how I can remove myself from that organization.. hm...

Then the lecturer told me to relax cause I look tense not as usually.. my face show it all.. huhuhu...

Then baru I cooled myself down.. trying to think of a positive thing...

HU,,,,,,,,

Yes .. aku jenis nyer senang berubah huhu so tetiba jer aku jadi ingin menjadikan semua ni berjalan dengan lancar.. hahaha

Tuesday, July 6, 2010

Sesi Suai KEnaL kolej siswa...

Malam tadi macam pukul 10pm 11pm aku dah enak dibuai mimpi...
And then tup tup jer aku terdengar bunyi bising... bunyi suara orang tak puas ati,..
Aku dengan mamai nyer cube lah bukak mata.. ingat kan dorang ni complaint sebab tak dapat kolej.. so aku cakap lah.."korang tidor jer ramai -ramai kat sini"
And then bila budak yang bising tu bla.. baru aku sadar ya g budak tu memang duduk kolej, so buat ape lak dia nak complaint pasal kolej.. aku pulak yang suggest nama dia sebab dia punye group belum ade rumah...

Pastu aku tanya lah budak budak ngan dia berborak..
Rupanye topik perbualan diorang adalah sangat HANGAT - "Seniors" tak puas ati sebab kononnye junior junior ni tak reti hormat diorang... and diorang tak kenal mane senior mane junior, so diorang nak buat malam suai kenal... supaya sesama kenal lah masing masing...


Benda - benda macam ni actually memang selalulah di buat kat kampus yang kecik ni... tapi selalu nyer membuat kan junior2 berase tak best dan tidak puas ati... come on aku pun dulu time senior aku buat dulu aku rase macam nak sepak sepak jer...

Tapi biler aku fikir kan balik mungkin ada kebaikan nyer.. so daripada diorang buat benda ni tak ikut sistem yang betol baik aku take incharge awal-awal.. not that I want to show who is the boss but I just want to make sure everything run smoothly without any interruption from "pak guard"

So aku minta JPK ade skali... and semua siswa join sekali.. so meaning its being organise by JPK not just by a random person that konon nyer Senior...



Memang pack giler ah... bilik bawah ni yang dulu nyer sebuah surau... Macam sardine...
The juniors masuk macam lebah... sekumpulan macam tu...
But the so called seniors.. masuk ala hai... lambat.. di ketuk baru lah nak gerak...

Aku terase tidak irritated situ... okay...

Then everything start.. aku biar jer semua cakap.. biar dorang "seniors" tak kira lah part 2 hingga part 6, lantak lah dorang nak buat ape...

Firstly juniors introduce themselves one by one... then seniors plak..

Each "Seniors" ade jer yang dorang nak tambah selepas dorang kenal kan diri ... macam korang jangan sombong, rokok pandai lah cover, solat jangan tinggal... and banyak lagi lah..

Then when it came for my turn to speak... setepek! kena semua kat muke... biase lah aku pulak,...

Mulut aku yang laser ni boleh buat orang marah and terase hati... tapi so what.. aku cakap benda yang benar.. Siape makan cili dia terase pedas nyer... siape terminum cuka dia terase macam nyer...

Basicly what I told them was... here tak ade Seniority or Juniority(ade ke perkataan ni?!?) tapi at least.. every one greet everyone.. senyum.. and all.. SEKIRAnye ade "Senior" yang perasan diri dia Senior ape lagi "nganjing" jer senyum... biayoo budak tu terase.. and same gak.. sekiranya ade juniors yang kerek.. Senior pun macam biase lah.. nganjing jugak lah...

SO fair and square right???

But by these... semua Seniors muka bengkak jer... huhuh...

So what... jangan lah nak tunjuk belang yer... if tak puas hati jadi NR k??

And yang terase diri dia duduk dalam tu.. tapi sebenarnye NR tolong ah.. sedar diri sikit yer... ye ye berkobar kobar cakap... tup tup NR... jangan sampai dapat kesalahan tatatertib sudah...

Okay lah... kang lagi panjang lah coretan aku ni.. petang kang ade class kul 2pm jer.. hmm... okay bye byee...

Monday, July 5, 2010

First day of being the super seniors...

Just now I woke up really at 4am something... find myself sitting in a pitch black room, with me
being the only person that awaken... as always toilet is my first stop before the day start...
Then I remembered that today is Monday...

What a better day to start this semester with doing a 'sunnat" fasting...

The word click into my mind... SUper Seniors... When I walk out off the room... I will become a super seniors..

But why I don't feel anything... I feel like the tittle should not be exist...

Its weird seeing my juniors, feel "best giler" ade super junior... konon nyer skrng dorang dah senior lah.... hm...

Pelik lah... pemikiran manusia ni... kadang kadang tak boleh di terima akal jugak...

Hm... k lah nak g solat subuh dulu...

Choir .. Qualified ke aku?!?

For orientation, dulu UiTM panggil "MMS" Minggu Mesra Siswa.. but starting this semester they called it "MDS" Minggu Destini Siswa...

This semester I thought I don't wana join it, since I'm busy working at McD... but then when my friends phoned me saying that they need help with the choir for the UiTM song, rase keberatan lak nak tolak...

Lagu UiTM itu kan lagu korprat if they (the juniors) cannot feel the rhythm then, no use lah being UiTM student right???

But the question is.... Am I really qualified to teach them??
..
Well I know I love singing.. and I know I love music... and I know a bit about the voice technique... just a tiny bit...

So ... boleh lah ajar dorang... huhuh.. bukan yer untuk professional kan??? at least dengar sedap okay lah...

Anyway... I had fun during the lesson.. they all sporting giler... tak rase tension pun.. walaupun sempat practice untuk berape kali je...

Yang buat havoc time practice tu the guys ah especially these 3 guys, I think their name are Uzair, Harith and Azhar, if I'm not mistaken lah... cuz they want me to remember only their name.. (since tau tau lah aku kan jenis nyer susah nak hafal name orang huhuh).. The girls ape kurang nyer.. biler lelaki dah active dorang pun naik seh ahh.. :P

Tapi best ah... walaupun aku pun "PM" Pembantu Mahasiswa... tapi dorang bagi respek kat aku...

hm.. itu jer la...

Thursday, June 3, 2010

Tulis blog kerna simpati or luahan hati?!?!?!

Ade yang mengatakan kite tulis blog ni cume nak meraih simpati...
dan ade yang kate tulis blog cume nak luah kan ape yang tersirat di hati...

Well semua depends on individu itu sendiri...
But for me myself... Tak ade makne nyer nak orang simpati...

I blog to share everything, I'm mean everything with my friends yang jauh nun di sana...
Since aku malas nak tulis surat kat dorang cuz... sekiranya aku tulis surat to them.. then I have to photostate it and the cost of stamp is like mahal yo... KAlau sorang tak ape gak ni ramai...

Blogging for me is like a journal.. not a dairy... Journal something we share, dairy is a secret...

Since everything about me is not a secret... so... thats why I pour everything here...

ANd I dont ask anyone pun to read my blog...

ade ke aku pergi jumpe semua org and say hey... please read my blog... tak kan??? so...

ya... aku tak minta simpati pun...

Cuz I stand on my two feet.. tak perlu simpati dari orang...

Jatuh Motor kali kedua

This time is not my fault okay...
I was on my way to Taman U and then suddenly mase pusing sempang tu, my break won't work.. it loosen already...
I gune lah break tangan...
The bike skidded cause ade banyak pasir kat sempang tu...
Then terus lah I jatuh... hehehe...
I manage to save the bike... Take ape ape rosak pun...
For me cume kene minor bruisers jer... tak terok..
Cume kat tangan and kaki...
My mom tak notice pun huhuh...
Juz friends kat work place jer notice...
Harap harap cepat baik... huhhu

I wanna post some pictures tapi the internet sux...

Sunday, May 23, 2010

hmmm...

Aku dah seminggu dah ni keje... well not exactly a week but a weeks plus plus lah...
I'm still in the learning process of getting use to it.. still being treat like a new kid in town... huhu..

YOu know me.. if aku tak biase with the situation.. I'm going to be quiet like a mouse... dorang buat joke ke ape ker.. aku cume senyum je.. sebab aku rase awkward ...

Well they all nic and everything.. helpful (which thank god) and talkative... like me with u guys.. but me with them is like pendiam giler...

they are all open-minded suke gelak ketawe.. fun lah.. tapi I still cannot fit in... kenape ek????

And people thought I can get along easily with people.. huhuh...

Just ask them.. AKu macam poyo giler... like a loser there... diam jer... sepatah orang tanye sepatah aku jawap.. hhuhhuh....

May be Aku dah change kot... hhehehe
Or its just me.. if dalam alam pekerjaan aku akan pendiam n if dalam alam pembelajaran aku active... macam juga dulu time aku kerja kat giant... pun sama... tersenggeh memanjang jer aku huhuhhuh

Saturday, May 15, 2010

2nd day kerja....

Wah finally... aku dapat kerja kat McD starting esok ...
Anyway tadi 2nd day ku kerja (training) tak McD... it was ... fast... and clean huhuh

Tadie kerja bahagian fries... like kene cepat and pantas .. tak terase pun mase berlalu...

And panas uhuhuhuh...



Esok I start kerja 8jam... from 6pm til 2am..

Finally I got the chance to work with one of the world larges fast food restaurant..

Thursday, May 13, 2010

I think i got a job... maybe.. just see lah

On the way back home on 11th of may, after affan n udeen balik... I ride my bike back home...
Bile sampai skudai jer, I saw this adverd at the UTM SKudai punye McD. "TEMUDUGA TERBUKA".. and I was like interested with it but then tak stop pun... just continue riding my bike until i reach home..
I decided to go that evening to apply but then... I slept the whole freaking day sampai esok hari baru bangun meaning yesterday lah...

Then I went to the McD. place after zohor I think, they asked me to fill up form.. and thats all they will call they said.. but i doubt it at first... but then around 5pm... I received called from them asking me to come for interview today... at 10am...

I went just now.. they give me questionaire to answer and ask a bit of question about myself.. give me a letter informing that i got to go on "on the job evaluation" for 2 days... 4 hours each day starting tomorrow 10 am....

Im soooo excited...
But!!! wait... tomorrow is my bufday.... and I start my training esok jugak??? okay.. that great!!!!! maybe tomorrow will be my lucky day,... huhuh..

I really hope that I got this job... at least tak boring duduk rumah,

I'm planing to keep working even though dah start blajar... kerja sebgai part time lah huhuh...

Sunday, May 9, 2010

Baru Ku Sedar....

This things I just realised when Debab & John nak balik hari tu...


Actually bukan dorang jer lah... I'm talking about my friends dulu kat brunei jugak....Dorang dua ni sebagai medium yang buat I opened up my thought about it.... hm...

You know, actually kawan yang selalu kutuk kite or yang kite selalu gaduh dengan is actually kawan yang kite akan treasure sampai bile bile... aint it right??

Time debab and john nak balik thats is when I feel the vibe... the sincerity....of friendship.... I didn't feel this time saying goodbye with my other friends...

Now I know who I can count on bile kite dah abis blajar nanti....

Thank you...

Tuesday, May 4, 2010

4.5.2010.

Right at this moment, all the feeling that I've had for this month being mixed and jumbled up...
I don't know what to do or what to say...
What I know I'm prepared for this last battle...
And I can't wait for all of this to finish....
I promised to myself that after everything is finish I would reward myself by eating "pelam"
Since the tree is exactly beside the examination hall so right after the exam.. I'm going to make sure that I terus pergi petik buah nyer... uhahahuah

But still nervous nyer!!!!!!!!
People said I rapat ngan Puan T...... and dorang cakap she likes me so die akan mark y paper mcm tutup mata jer... tp newsflash guys... I never ever ever dapat A's for her paper.. okay!!!!
So yeah....

Rasenyer boleh ke dapat A ni?????? hm.... takot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Okay lah wish me luck...
Eh salah... doa akan aku berjaya....

Monday, May 3, 2010

Facebook why? why why???

See the above image...
Asyik ni jer keluar bila nak masuk laman web facebook.. arghhh bengang seh....

And I'm using Broadband celcom tau bukan Uni punyer wifi... hm...

Btw esok my last paper uhauhauhahuau best nyer!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, April 25, 2010

Dituduh...salah ke aku??



SEriously... Malam semalam aku time lepas solat maghrib I was eager to do more revision... sebab exam pagi td... but semua hasrat hancur lebur bila I received a text messages from her masa lepas isyak... I feel stress and teros pening... mood nak belajar terus tak ade....

Dia memang saje jer ker nak down kan aku time nak exam ni???

Bila aku tak nak masuk campur erti nya AKU tak nak masok campur FAHAM!!!!!What is the point of telling me that I made ur mom CRieD???
To make me feel devastated??


If thats the reason... then CONGRATULATION !!! you succeed....

Hey you


YEs you... (you know who) If you read this I hope You realised that I'm talking to you...

"kau kan BEK" as you describe .. as in mengganjing & sarcastic giler... kalau lah aku tak fikir yang kite dah berkawan 2 tahun and aku dah anggap mak ko macam mak aku...aku dah lama call ur mom and tell her everything A to Z... tak perlulah aku nak jadi poyo and senggal nak bagitahu adek ko... ape barang... sorry ah... and about your sister aku tak bermaksud pun nak gtahu dia ko duduk luar... like I thought itu yang ko keep telling everyone that "Kak tinggal kat rumah along"
News flash... perempuan, macam semua kat satu kampus ni tak tahu pulak ko duduk luar.. so bukan dari aku sorang adek ko boleh tanye... banyak lagi sources dia boleh find macam.. facebuk...
Aku tipu orang, aku tipu lecturer.. just untuk kau! and... u give me shit!?!!


Seriously pasal ko jer semua lecturer cari aku.. semua orang cari aku... kenape dorang tak cari balak ko je kan senang..

For your information lagi, because of the complaint I'm receiving no thankz to you.. I know Everything what u do, tempat tinggal ko and even your ReSult...so??

Maybe ko akan cakap "so what ko dah tahu semua, ko nak blackmail aku lah, ugut aku?"
Well you have nothing that I want....

Just that yes I am Blackmailing you!!! If you ever contact me again lepas ni.. telling me all this shit... yang buatkan aku rase macam nak membunuh diri sendiri sebab berase bersalah then aku tak akan fikir panjang untuk menjatuh kan ENGKAU! and this is a warning!!!

You know what I'm capable of so don't try me... susah macam mane pun aku akan buat.. walaupun akan menjatuh kan maruah ko dan aku n merosak kan prinsip hidop aku...
btw...Friendship kite dah lama habis when u start Lie to me.. LIAR!!! so itu ko kate kawan.. memang aku kenal ko dah lama thats y aku tahu ko tipu ke tidak... and ini fakta bukan dari sape sape.. aku diam kan aje... tapi bile dah lama mengunung that why... aku jadi terlalu benci ngan kau...

About your mom don't worry, aku cuma akan balas text message dia if it concern about me...
if ade unsur unsur pertanyaan pasal ko... aku tak akan balas... sebab kang aku buat mak ko MENANGIS pulok...kan....


piece of advice: cermin diri tu... tengok betol betol... ape yng terjadi kat engkau... itu jer... jangan terpesong... Allah maha kaye.. dia akan bagi balasan yang cash delivery.... Change... sebelum ko menyesal... kesian mak ko... dia sanggup msg org lain semate mate nak tanye kabar anak dia.. bertape syg nyer dia kat ko... tp ko?? hm...

Hope this is the last time I talk about you in my blog... sebab pembace pun dah boring kot rase nye... so... if terjadi lagi, action will be make on u!!!!

k lah.. aku dah penat menaip... nak bg msg tak ade credit.,. so aku use belog je lah... biar semua orang tahu perasaan aku,..aku dah minta maaf tapi it seems like the message fail... so.. aku rase biar lah aku berdosa... aku rase lebih baik aku dose kat engkau dari kat tuhan...

BYE

Saturday, April 24, 2010

Pagi yg tenang....

Wah ... paginyer aku online.... uhuuhh

Hm.. cuma pagi ni rase malas sangat bersiap untuk belajar... mungkin lepas membelog aku boleh rase initiative untuk belajar kot......
So.. people keep asking me "How is your Organizational Behavior Exam semalam?" and I'm bored plus annoyed answering it..

Cause... I couldn't finish 1 Freaking question in section B that consist of 20 marks out of 100 and also to top it up... another 1 question in section A which is 5marks also I couldn't manage to do...

Not because I'm stupid okay... everyone know how to answer all the question semalam maybe because the question was easy or the reason that everyone was actually work hard for it and study....

So.... why why why tak siap kan... sayang nyer...
its due to my stupid time management...

You know what I did??? Time orang tu cakap okay you may start... I boleh pulak doodling the answer on the question sheets.....

Doodling answer tak ape at least nanti tak lupe right??? I always do that.... but usually take up only 5 minits or so.... ni tak.....
I spent 30 minits on that...
So memang tak sempat lah nak siap kan semua....
I realised that I belom siap dua soalan is when the examiner said .."you got 5 minits left"

And I was like F*** S*** stupid n bodoh tak???!?!?!??!?! I got all the answer in my question sheet but 2 left behind tak sempat nak tulis .... giler ah...

If my calculation is correct... If all my answer semalam semua betol... then I would be able to get 75%. hm... plus dengan carrier mark... I think I would be getting A or A-... hmm... my dream of dpt A+ dah tak ade hhuhuhuuhhu....

Boreng....

actually I tengah online kat depan bilik ni sebab kat luar ni baru dpt wireless.... and angin dia sejuk and best jer.... macam mendodoi aku untuk g tido balik pulak....

Bah bruneian fren ku... doa doa kan tah aku inda malas macam dulu ah... hehehe... inda ku mau fail lagi nie...

And kepada semua orang Malaysia... " SELAMAT PAGI MALAYSIA!!!!!"

oh oh ... nearly forgot, kepada semua kawan kawan... yg tk anggap aku kawan pun jugak...yg actually menduduki exam MUET!!!!! good luck!!! and CayOKK!!!!!! hehehe.

K lah bye bye,..
adious migos...

Friday, April 23, 2010

Emo tetiba...

Actually I tengah do my revision ni Investment smbil dengar my mp3 then tetiba je lagu Kelly Clarkson berkumandang....

And the funny thing is that every time I heard that song ... it makes me shed tears... I don't know y... is it because at times i feel lonely and lost?!?!

Well I always lose people that I love ...

I made the wrong choice thinking that miracle will happen, I broke-up with the girl i love most, hoping that by then she would wait for me until I achieve everything... but now... now... end up she with some one else.... and us lost contact... hmm....

and then I my friends...

When I found the true batch of friends.. faith spread us apart .... I had to leave the country FOREVER...

N now... when I thought I had found the one true friend for life.. she is gone....

my social life in Malaysia is sux... I keep losing friends.... firstly the best room buddy (P...) then the groupies(F.... & D...) then the laugh-able duo (K...... & L.....) then the bro (i...) and now, the bff(E...).

Banyak kan the list ... i know... its me yg ada problem... so... tak ape lah...



now lets look at the lyrics and buried it in ur head:
I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did
You fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Because of you
I will never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake, a smile, a laugh
Every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you
I will never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I watched you die
I heard you cry
Every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else
You just saw your pain
And now I cry
In the middle of the night
For the same damn thing

Because of you
I will never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I tried my hardest just to forget everything
Because of you
I don't know how to let anyone else in
Because of you
I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you
I am afraid

Because of you
Because of you

Wednesday, April 21, 2010

Okay I'm going to stop procrastinating :P

Hahaha like the picture above I'm sick and tired of procrastinating....
Bah belajar tah ku ni udah... bangun awal lagi... hehehe...

So far my learning period is "not bad" cuZ at least something masuk dalam otak right...

Just pikir cia... jumaat ani ada exam Organizational Behavior and Sunday nya Investment... mana jua kan ku blajar tu...
Mestilah aku focus more on investment cuZ I think iya lebih payah rather than O.B. yang ganya membaca and comman sense...

Lurus kan???

Napa tia rasa macam time....


Flies rapidly...

Ngalih dah ku mengajar masa ani... inda tah terkajar udah bah.... macam my life time ani pun nada fun lagi...

CAuse I stop going shopping (1 factor is bcuz nada duit hehe) I stop going to movies.... and I stop jalan - jalan ke bandar....

Boring idop ku uhauhahauhauaha....

And plus ++++ My motor rusak!!!1 Cana kan ku jalan - jalan time cuti ani nanti... or find my a job..

Without job = no money = no shopping = :'( uhuhuhuhuhuhuhuhuhuhhhuu

Okay lah...

to all the Malaysian readers sorry that you find yourself difficult to read today's punye post cuz I tend to mixed up with bruneian Slang... Entah lah... rase macam rindu kan bahasa brunei...

And to all BRuneian... awu deh... masih pandai ku ni bekurapak bahasa barunai... dont wori fluent lagi ni.... mai tah testing... heheheheh...

Bah bah... muleh tu dulu... tata....

Sunday, April 18, 2010

Kenape perlu belajar investment??

Hm... aku sekarang tengah pening belajar subject investment...

Sampai ketahap memikir kan kenape perlunya kita belajar subject investment...

kenape kenape?!?!?!?!?!

Hehehe harap harap en Kamal tak bace ni... nanti mati aku hehe...

bukan nye aku tak suke... tp mcm kekadang tu bile nak buat tak faham kenape n macam amne nak buat....

I think sebab aku tak faham concept dia lagi kot...

Dah lah aku fail test 1... tak tahu lah ape terjadi kat test 2 hari tu... huhuhuuh..

terlambat ker aku kalau aku kate aku baru nak cube paham kan concept dia sedangkan exam final hari jumaat ni??? heheheh.....

Dah lah aku nak g makan dulu... bye bye bye...

Friday, April 16, 2010

Feel good saying it...

The word only has 5 letter words and is so simple but yet its so hard to say it aloud...


We gona feel as if something large stuck in our mouth when try to say it to someone and really mean it...

I'm so relieve that finally I conquer I own mind and have the strength to say it...

It has been one whole semester that I avoid having more than one sentence with him, not because I'm afraid but the feeling of "shock" still overwhelm me... but now finally God give me the Will to confront him...

Its my fault actually...

He did try to get back with me after everything...

But then I'm the one who give him the cold shoulders...

The fact that I finally have a whole night talking with him make me feel good... and at ease....

And that also make me text a sorry sms to the person I'm currently having a fight with.

Hm... live is just like a fairy tale... it only come as we want when we tend to work for it.... not by only saying about it....

Now I'm officially done with the whole inside conflict and focus more on my inner strength... hope it will stay this...

And I will always prey for all my frens.... and if with me.. everyone is my friends...

Thursday, April 15, 2010

Otak oh otak...

The only thing that stuck in my mind is when am I going to start study?!?!?!
And when I'm thinking of it I either going to sleep or feel bored of it...
Finally the final examination is around the corner...
My first paper will be Organizational Behavior which fall on 23/4/2010..
Then Investment which will be on 25/4/2010..
Then lastly.. Human Resource Management which is on 4/5/2010...
I know... 3 subject jer...

And that y my expectation for this semester is vert high... tp condition of studying macam tak mengizinkan jer...

I just which I got....
My own study table and chairs.. tak payah lah n g library of hang kat bilik junior all the time... hm.....

Its a hard decision for me to let go... heheheheh... so brain... do ur job......

Tuesday, April 13, 2010

Kawan...?


Friends are like diamonds to me... I never want to hurt them... I always try my best to support them... I will never ever want to lose a single friend... but sometimes I have to be strong and let them go...

When I still have a temper or use high tone towards anyone or scolded anyone.. this means that I still care for that person... but then when suddenly I just ignore everything as if that person is not exist then... this mean that I'm MAD ... and it is not easy to see me mad at someone...

Lately I just lost a friendship... A friendship bonds that being tied for almost more than 2 years. I tried to hold it... to save it but I just couldn't take it anymore... It hurts me so badly...

I understand the situation and the problem that he or she is having that's why don't want to pressure more.... but if things is getting worse... effected me... my reputation.. and a lot of lies... then... who should I blame??? me?? still me????? come on... it happen to me.. not no one influence me... but I think.. its because he or she already found new friends... friends that are fun to hang out with... Jalan2 and all...

So now I just have to break it...

Now I think I realize something...

Things that make me had to pull myself away from others...

I think people treat me like a sampah...

Sampah before dibuang ianya diperlukan dan digunakan...

After that dibuang begitu saje...

and I'm like that...

When needed people search for me... ask me to do this and that....

when things finished they just ignored me...

My Friends always "merugut" if sekiranya dorang kena makan sorang2... but don't they realise that I always dine Alone without complaints.???!?!?!

Its okay... I don't asked for sympathy... because I already used to it...

Maybe I was born to please people... thats why... 3 days away from people release all the tension I have had for this semester...

Now I already accept everything...

I'm strong this way...

Tuesday, April 6, 2010

Group Drama cct ku semua committed...

I'm so proud to be in the same group with you guys...

Do I need to list down all of you punye name??? I think tak payah kot...
Sebab if I listed all the name kang... tahu lah kite sape yang tak committed...

Seriously saying even the worst among the worst pun... yang asyik dating, or berak or mandi lambat pun still dtg... walaupun lambat still ade rase tanggung jawab.... tapi yang ni... hm...

I don't wana say anything more... but overall I'm proud of you guys...

You are the best ...

Aku tak menyesal satu group ngan korang....

Monday, March 22, 2010

Bila sudah serabut...

I just read one of my friends blog and it makes me realise something...
She wrote and I quote “sesiapa yg tidak merasa tenteram dengan Allah, tidak akan merasa tenteram dengan yg orang sekelilingnya”

Since yesterday and of cause today, I don't feel comfortable with the people around me.
I feel like people are trying to take advantage of me...
Thinking that I'm "PoPuLAr" therefore they force themselves to be close to me,
without once even think that I have a feeling...

Again & again I said to them I'm not "POPULAR" and its true I'm not...
Just that I tend to know stuff even I don't need the info.


I guess with the assignment, Drama (which consist of 50%marks), unconditional friends attitude & Final Exam yang semakin near...
My head + my mind dah serabut...

Serabut ... Serabut... serabut...

That is why starting yesterday I just shut myself...

Just ME, Myself & I

Just can take it anymore with other people's mind... Its complicated...

Nak bercerita masalah ngan orang lain pun takot orang tu salah faham...
Bila dengar masalah orang pulak aku yang pening...
SO?!?!

Hm....

Thats y I've decided...

I have to make a temporary changes...

it may takes days, weeks or even months for me to change back...

But if my guess is right and if I do have a TRUE & LOYALTY friends...(which I in doubt) they will stick by me...
whatever my temper & condition is...

Books + laptop will be my companion... My room + Library where I will be...

I know I'm becoming a nerd..so what... that is me temporarily....

*dzan is depressing*


Monday, March 15, 2010

Hari Yang SungGuh relaX dan Stress Free..

You know today, it seems like it was another sunday for me...
cause supposely I got class Human Resource Managemebt jer...
tp that class also cancel... so what did I do the whole day???!?!?!
well...
I tried to belajar by going to the library but then..
it lasted only for half an hour then...
I pinjam the last episode of buku Haryy Potter, naik bilik then start bace hehee...
then boring turun gi bilik part 2...
tidor huhuh...
biler it was like 4 or 5pm, it was raining lebat giler..
so I naik bilik continue bace my book..
heheh I felt I live in Heavy hehehe...

p/s I fasting today... so maybe this what u called nikmat puase... okay lah c u... bye bye...

Saturday, March 13, 2010

Kami Menang!!!!!!

For your information I join nasyid competition once again huhuhh....

Yes D'zan join nasyid... eventhough it is not my genre but yes... I joined ...

Anyway... my group won!!!!!! first place baby... hhehehehe...

N I got a new title from my friends... Anuar ZAN ... ridiculous kan?? I know..

I know I ruin the whole nasyid thing.. but yeah.. heheheh at least my group deserve it hehehe...

I think this is the last time I ever going to join nasyid kot.. hehehe...



And by the way... the staff pun buat persembahan malam tu... best... macam choir... the back-up punye suare memang nicely done... I love it...

Friday, March 12, 2010

YE! Aku marah!!!!


I feel like screaming out loud!!!!!!!!!

"bodoh !! Bodoh!!! Bodoh!!!"

Tapi aku tak sampai hati.. memang aku sedang marah tapi aku masih boleh fikir dengan rasional...

come on my temper never last long... few minutes or hours will do... but dont.. I said DON'T ever trigger it back....

Thats what happen to my roommate... dia tahu dia bersalah... and konon nyer nak jumpe nak settle... tapi dia dah salah di situ... Sekiranye aku betol nak ckp ngan dia..
Tak perlu dia cari aku.. aku akan teros cari dia...

Tapi kenape tidak??? sebab aku masih fikir kan dia kawan aku... so aku diam jer... try to pendam kan supaya aku lupe... tp bodoh nyer mamat tu.. bile aku said NO! meaning NO!!!! jangan pakse....

Pastu.. lepas event... aku dah lupe kan everything... like biar lah... rite??

Ade pulak minah BODoh!!! ni message aku time aku tengah tido.... one of the team members dorang lah .... memang kene lah ngan aku... STUpiDO!!!!!

Tak ke perasan aku makin marah?!?!?! dah lah kacau orang tido.. pastu ungkit kan bende yang aku try and cube lupe kan.... MENYIRAPnyer!!!!!!

Now lets we see about the BOSS... like aku selame ni anggap dia macam "Adek" aku... aku selalu give him advice... tell u the truth ramai yang complain pasal "dia" even the team members themselves... but aku denied everything... aku still think he can be a leader...

Rite now I still think he can be a leader.. but he need to be a leader to himself first...

Maaf lah here I said it... I never EVER want to be involve with the JPK lagi....

even tho I knew... I was going to be stuck with them... because of the MPP thing.. but I will try to avoid them...

They CAN walk on their own feet.... Clearly they don't need me,....

Tuesday, March 9, 2010

OH NOoooo My Investment...


My test just now was so them easy... yet... I'm going to fail..... cause I forgot the formula like shoot giler!!!!!!!

Monday, March 8, 2010

BiLa dihujung pengajian....

Ini lah abg & akak senior yg dulunya time mms kitorang... mengajar lagu Wawasan Setia Pelajar....
Ni time dorang punye dayout game.... part of the task in "treasure hunt"

video


video


video

Module 5 & Nasyid practise

Yesterday was another tiring day for me....
My Uni got this thing ... a program which they do it every semester...
called Module...
This sems punye module is all about your interviews and ethics...

We are suppose to have it from 8am till 6 pm.. stop for lunch like about 12-2pm...
But thank god... Puan Suria manage to cut the time till 4pm jer ...

Then like around 5 or 6pm tolong Benny printing & teman Mia makan....

After isyak I thought to study a bit cause on Tuesday morning time class I got Test1 investment... but then again... my nasyid groud but practise kat dewan for sound checking.... like I ain't ready.... whua!!!!!!!! :'(


Pastu habis pukul 12.10am.... like very very letih....... sampai no voice ...

Pagi... tengah basuh baju... sambil tunggu baju spinning dalam washing machine I nak study sikit for test esok.... hm...

MAcam mane nak prepare ni......

Investment complicated tahu tak.......

okay lah bye bye...

Saturday, March 6, 2010

DBS Part 6 Day - Out


The event was held in Hutan Bandar Putra ... And it was REALLY Happening!!!!
You must be wondering why I menyebok join part 6 punye event when I still part 5 hehehe...
 Me and Erin were there cause we are being specially invited by this lovely class to be their judges hehe...
In other words help them lah....


 

Me & Erin pernah satu class dengan dorang so we already know them quite well.. their attitude and all... thats why we don't mind..
When you get to know them , they actually FUN....

  

  

 

WE suppose to be at the venue around 8am, but due to minor transportation problem we arrived around 9 or so... but things under control...

Pagi ade breakfast, then ade minum minum... tengah hari makan kat rumah Pn Thahira...

NyaM NYum!!!!!!!

It was really enjoyable... and KENYANG event... like Pn Thahira plan everything perfectly...
almost perfect hehe :P until she kena tepong by them all... *no pictures sorry takot Pn potong markah pulak* with the help from miss Zafirah OFCUZ!!! hehehe :P


okaylah thats all for today... really exhausted .. and they made my day... 
At least the first day of me trying to recover from the sickness fill with laughter and enjoyment...

So malam ni need to start belajar since I dah sihat huhuuh....